Mióta ezt a módszert kipróbáltam, bármilyen növényt tudok gyökereztetni, ezért rengeteg csodás növényünk lett!

fooldal > Mióta ezt a módszert kipróbáltam, bármilyen növényt tudok gyökereztetni, ezért rengeteg csodás növényünk lett!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mióta ezt a módszert kipróbáltam, bármilyen növényt tudok gyökereztetni, ezért rengeteg csodás növényünk lett!


2018/10/15
Sz.F.

A kertészkedés egy nagyon hasznos hobbi, amely az agyat is fejleszti és a lelkünknek is jót tesz.
 

Mióta ezt a módszert kipróbáltam, bármilyen növényt tudok gyökereztetni, ezért rengeteg csodás növényünk lett!

Egyes növények könnyebben gyökereztethetőek és vannak olyan növények is amelyek elég nehezen. Ma szeretnénk bemutatni nektek, milyen módszer segítségével gyökereztessétek azokat a növényeket amelyek nehezen gyökereznek.

 Szükség lesz:

  • fahéjra,
  • mézre,
  • egy pohár virágföldre,
  • egy zacskóra.

 

Mit kell tennünk

Vágjunk le a növényről egy olyan ágat, amelyen egészséges és erős levelek vannak, majd a levágott ág végét áztassuk mézbe, ha túl sűrű a méz, akkor kenjük be az ágat vele. A mézrétegre tegyünk fahéjat.

 

Ültessük az így előkészített ágat a pohár földbe, a méz és a fahéj megöli a káros baktériumokat és megvédi a gyökeret attól, hogy elrothadjon. Locsoljuk meg a növényt majd tegyük a poharat egy zacskóba, így a víz nem fog elpárologni. Ez a legjobb és leghatásosabb módszer a gyökereztetésre. 5-10 nap elteltével a növény gyökere ereszt. Ezt a módszert elég sok kertész alkalmazza, próbáljátok ki ti is.

 

Az Agrároldal.hu Magyarország legnagyobb mezőgazdasággal, és növénytermesztéssel foglalkozó portálja, látogass el hozzájuk te is, és olvasd el jobbnál jobb növénytermesztéssel kapcsaolatos cikkeiket! 

 

 Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Az 5 legjobb marketing stratégia, amit még biztosan nem próbáltál ki
Ha számodra nem ismeretlen egy vállalkozás marketing stratégiája, akkor tudod, hogy a bevétel növeléséhez elengedhetetlen az új ügyfelek bevonása. De, ha az utóbbi időben az eredményeid lelassultak, és nem fejlődsz olyan gyorsan, mint szeretnéd, akkor ideje kipróbálnod néhány új stratégiát. Íme az öt legjobb marketing stratégia, amelyet még biztosan nem próbáltál ki.
4 ok, amiért számodra is érdemes lehet tudományos konferenciát vagy workshopot szervezni
A tudományos konferenciák népszerűsége idejét múlt? Nem hisszük, szerintünk nagyon is megéri ilyen jellegű eseményt szervezni! Hogy miért? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az okokat!
Minden a zöldségtermesztésről

A zöldségtermesztés velünk sokkal egyszerűbb lehet, ismerd meg tippjeinket, amikkel kártevőmentes veteményesed lehet, és annyi termésed fog teremni, hogy többet biztos nem kell boltban vásárolnod  azöldséget! Minden amit tudnod kell a hatékony zöldségtermesztésről!

Építsd meg álmaid kertjét!

Te is olyan kertre vágysz, amelynek csodájára jár mindenki? Kertépítés egyszerű eszközökkel, praktikákkal, hogy végre álmaid kertjét tudhasd magadénak! Építsd ki kertedet a segítségünkkel, az oldalon számos kertépítési tippet és praktikát olvashatsz!

Így lehet egész évben szép a kerted!

Egy kertet egész évben ápolni kell, hogy az mindig tündököljön. A kertfenntartás minden apró rejtelméről olvashatsz nálunk, tanuld meg kiírtani a gyomokat a fűközül vagy  aveteményesből, és ismerd meg a helyes növényépolási munkafolyamatokat is! Kertfenntartás egész évben!

Ha már elgondolkodtál az állattartáson

Érdekes cikkek és tartalmak az állattartás és állattenyésztés területén, amit minden jelenlegi és leendő gazinak ás gazdának érdemes olvasnia. Egy állat tartása nagy felelősséggel jár, de nem kell, hogy megnehezítse a mindennapjaidat! Segítünk hogyan lehet gyerekjáték az állattartás!