Minden, amit tudnod kell a gyümölcsfák ápolásáról, hogy sok egészséges termést hozzanak

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Gyümölcstermesztés

Gyümölcstermesztés

Hasznos tippek a gyümölcsfaápoláshoz


Kertünket nem csak széppé, de igazán hasznossá is tehetjük, hogyha gyümölcsfákat is ültetünk. A saját gyümölcsös mindig friss és olcsó gyümölcsutánpótlásban részesít, igaz több munkával jár, mintha csak a boltok polcairól emelnénk le a gyümölcsöket, de az biztos, hogy minden energiát és befektetett időt megér egy saját kis gyümölcsös nevelgetése. Ha Te is kíváncsi vagy a gyümölcstermesztéssel kapcsolatos fontos információkra, akkor kövesd az oldalt, ugyanis megtudhatsz mindent a gyümölcsfák metszéséről, a permetezésről és miegymásról, amely elengedhetetlen egy gyümölcsfaápolásához. Legyen a gyümölcsfaápolás gyerekjáték, tanulj velünk!

 

Kezdő gyümölcsfaültetőknek


Ki ne szeretne lédús őszibarackot, roppanós cseresznyét, és igazán édes málnát? A nyári szezon egyre többeket inspirál gyümölcstermesztésre, nem hiába hiszen a kemény munka meghozza gyümölcsét! Azonban ha még kezdő kertészek vagyunk és még sosem ültettünk gyümölcsfát, bizonyára elkél a segítség e téren. Az oldalon számos tanácsot olvashatsz, hogyan is kell belekezdeni egy gyümölcsfa ültetésébe, nevelésébe és úgy általánosan egy gyümölcsös fenntartásával kapcsolatban. Mikor is érdemes gyümölcsfát ültetni és a legfontosabb kérés, ami minden kertész fejében megfordul, hogy milyet. Tarts velünk és ültess Te is gyümölcsfát!

 

Szuper tanácsok gyümölcsfatermesztéshez


A legjobb, ha olyan gyümölcsfákat ültetünk, amelyeket cserepestül lehet megvásárolni és már virágoznak. Ha a kertészetben jársz, olyan gyümölcstermő cserepes növényeket keres, amelyek éppen abban az időben virágoznak, hiszen az azt jelenti, hogy hamarosan termést fog hozni. Azonban gyümölcsfatermesztés tanácsként fontos tudnod, hogy nem szabad egyből átültetned, mert sokkot fog kapni és ennek következtében meg fog állni a növekedésben és a gyümölcsök se fognak beérni rajta, csupán lepotyognak a fáról. Tehát ha tudni akarod, hogyan is kell egy újonnan vett gyümölcsfát gondozni, akkor kövesd az oldalt, ugyanis erről is lesz szó! A tavaszi hónapokbana gyümölcsfa gondozását végezd úgy, ahogy azt a fa már a kertészetben megszokta és várd ki az őszt, annak érdekében, hogy egészséges gyümölcsfát nevelgess. Gyümölcsfatermesztés tanácsainkat keresd az oldalon és tudj meg mindent az egészséges gyümölcstermés hogyanjáról.

 

Törpe gyümölcsfa nevelése


Hogyha törpe gyümölcsfát ültetünk, annak számtalan előnye lehet, ugyanis kis termetük miatt, sokkal több energiát használnak fel a növekedéshez, így sokkal hamarabb kezdenek el rajta teremni a gyümölcsök, mint egy normál méretű fán. Azonban vigyázni is kell a törpe fákkal, ugyanis általában rövidebb ideig maradnak életben, mint a nagyobb méretű fák. Egy törpe gyümölcsfa általában 15 évig képes gyümölcsöt teremni, addig egy normál méretű és normál körülmények között gondozott fa akár 50 és 100 év között is képes termést hozni. Ha azt szeretnéd, hogy a Te gyümölcsösöd is termőképes maradjon, akkor  olvasd el a gyümölcstermesztésről szóló oldalunkon található cikkeket és tudj meg mindent a gyümölcsfatermesztésről és a helyes gyümölcsfa gondozásról!
 

« »

Gyümölcstermesztés

Legfrissebb cikkek


Az 5 legjobb marketing stratégia, amit még biztosan nem próbáltál ki
Ha számodra nem ismeretlen egy vállalkozás marketing stratégiája, akkor tudod, hogy a bevétel növeléséhez elengedhetetlen az új ügyfelek bevonása. De, ha az utóbbi időben az eredményeid lelassultak, és nem fejlődsz olyan gyorsan, mint szeretnéd, akkor ideje kipróbálnod néhány új stratégiát. Íme az öt legjobb marketing stratégia, amelyet még biztosan nem próbáltál ki.
4 ok, amiért számodra is érdemes lehet tudományos konferenciát vagy workshopot szervezni
A tudományos konferenciák népszerűsége idejét múlt? Nem hisszük, szerintünk nagyon is megéri ilyen jellegű eseményt szervezni! Hogy miért? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az okokat!
Minden a zöldségtermesztésről

A zöldségtermesztés velünk sokkal egyszerűbb lehet, ismerd meg tippjeinket, amikkel kártevőmentes veteményesed lehet, és annyi termésed fog teremni, hogy többet biztos nem kell boltban vásárolnod  azöldséget! Minden amit tudnod kell a hatékony zöldségtermesztésről!

Építsd meg álmaid kertjét!

Te is olyan kertre vágysz, amelynek csodájára jár mindenki? Kertépítés egyszerű eszközökkel, praktikákkal, hogy végre álmaid kertjét tudhasd magadénak! Építsd ki kertedet a segítségünkkel, az oldalon számos kertépítési tippet és praktikát olvashatsz!

Így lehet egész évben szép a kerted!

Egy kertet egész évben ápolni kell, hogy az mindig tündököljön. A kertfenntartás minden apró rejtelméről olvashatsz nálunk, tanuld meg kiírtani a gyomokat a fűközül vagy  aveteményesből, és ismerd meg a helyes növényépolási munkafolyamatokat is! Kertfenntartás egész évben!

Ha már elgondolkodtál az állattartáson

Érdekes cikkek és tartalmak az állattartás és állattenyésztés területén, amit minden jelenlegi és leendő gazinak ás gazdának érdemes olvasnia. Egy állat tartása nagy felelősséggel jár, de nem kell, hogy megnehezítse a mindennapjaidat! Segítünk hogyan lehet gyerekjáték az állattartás!