Állattartás pro és kontra

fooldal > Állatartás pro és kontra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Állatartás pro és kontra


2018/01/29

Állattartásba kezdenél és azon gondolkozol, hogy milyen fajtát tartanál szívesebben? Mi megmutatjuk, hogy mivel jársz a legjobban!

Állattartás mellett érvek

 

Legfőbb képpen két állatra koncentrálunk most: tehén vagy kecske? Bár még foglalkozhaznánk a malac és a birka tartással is, de azok sokkal inkább elterjettebbek az országban, míg az alábbiak nem annyira populárisak, így az ő tartásuk ésszerűbb lehet, a későbbi értékesítés miatt.

 

De hogyan válasszunk közülük? Érvek pro és kontra!

 

A kecske

A kecskének nincsenek olyan nagy igényei, mint a tehénnek, ugyanis rossz körülmények között is jól tejel. Ezt az állatot nem muszáj mindenáron kényelmes legelőkre kihajtani, mert szinte bárhol feltalálja magát, legyen az egy gyepes utca, vagy egy sziklás-hegyes környék. A kecske nagyon szívós állat és ügyesen megtalálja a táplálékot. Viszont van egy kevésbé kellemes oldala is, ez pedig az, hogy könnyen elvadulhat, ha nem gondoskodnak róla megfelelően. A tehénhez képest jóval kevesebb húst is ad. Viszont ha jól tejel, akkor egy nap több mint egy liter tejet is adhat.

 

A tehén

A tehén a kecskével ellentétben nem kis pénzügyi befektetést és személyes elköteleződést jelent. Gondoskodás szempontjából ez az állat a tehénnek szinte a szöges ellentéte. Amíg a kecskének sokszor elég csak egy kerítéssel körbevett karám, addig a tehénnek meglehetősen nagyobb helyet kell találni, folyamatosan tisztán kell tartani és rendszeres állatorvosi vizsgálatra van szüksége. Ráadásul legalább 2-4 hektáros legelőre van szüksége, hogy jól érezze magát. Ugyanis ha a tehénnek nincs meg a megfelelő komfort érzete, akkor rosszul tejel.

 

Érvek pro és kontra. Vannak vidékek, melyeken kifejezetten csak az egyikre esküsznek, mi azonban nyugodt szívvel ajánljuk mind a kettőt. 

 
45Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


4 ok, amiért számodra is érdemes lehet tudományos konferenciát vagy workshopot szervezni
A tudományos konferenciák népszerűsége idejét múlt? Nem hisszük, szerintünk nagyon is megéri ilyen jellegű eseményt szervezni! Hogy miért? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az okokat!
5 növény, ami csodákat művel a bőrrel és a hajjal
Már az ókorban is gyűjtötték a növényeket azzal a céllal, hogy ápolják vele a bőrt, valamint a hajat, ugyanis gazdagok vitaminokban és zsírsavakban, amelyek a mindennapi problémákat célozzák. Mutatjuk, mik azok a csodás növények, amik a bőröddel és a hajaddal is csodát tesznek.
Hogyan használd az infra szaunát?
Szeretnéd kipróbálni az infra szaunát, de nem tudod, hogy is kellene pontosan?  Most néhány pontban összefoglaltuk az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Reméljük hasznos lesz az alábbi lista mindenki számára.
Minden a zöldségtermesztésről

A zöldségtermesztés velünk sokkal egyszerűbb lehet, ismerd meg tippjeinket, amikkel kártevőmentes veteményesed lehet, és annyi termésed fog teremni, hogy többet biztos nem kell boltban vásárolnod  azöldséget! Minden amit tudnod kell a hatékony zöldségtermesztésről!

Építsd meg álmaid kertjét!

Te is olyan kertre vágysz, amelynek csodájára jár mindenki? Kertépítés egyszerű eszközökkel, praktikákkal, hogy végre álmaid kertjét tudhasd magadénak! Építsd ki kertedet a segítségünkkel, az oldalon számos kertépítési tippet és praktikát olvashatsz!

Így lehet egész évben szép a kerted!

Egy kertet egész évben ápolni kell, hogy az mindig tündököljön. A kertfenntartás minden apró rejtelméről olvashatsz nálunk, tanuld meg kiírtani a gyomokat a fűközül vagy  aveteményesből, és ismerd meg a helyes növényépolási munkafolyamatokat is! Kertfenntartás egész évben!

Ha már elgondolkodtál az állattartáson

Érdekes cikkek és tartalmak az állattartás és állattenyésztés területén, amit minden jelenlegi és leendő gazinak ás gazdának érdemes olvasnia. Egy állat tartása nagy felelősséggel jár, de nem kell, hogy megnehezítse a mindennapjaidat! Segítünk hogyan lehet gyerekjáték az állattartás!