Szeretnéd, ha virágba borulna a karácsonyi kaktuszod? Ezt a trükköt lesd el!

fooldal > Szeretnéd, ha virágba borulna a karácsonyi kaktuszod? Ezt a trükköt lesd el!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szeretnéd, ha virágba borulna a karácsonyi kaktuszod? Ezt a trükköt lesd el!


2018/10/31
Sz.F.

A karácsonyi kaktusz a téli ünnep környékén szokott virágba borulni, természetesen csak akkor, ha néhány fontos szabályt betartunk! Most kényeztesd a trópusi növényt, ahhoz, hogy szép virágokkal örvendeztessen a szentestén!
 

Szeretnéd, ha virágba borulna a karácsonyi kaktuszod? Ezt a trükköt lesd el!

A karácsonyi kaktuszon általában novemberben jelennek meg a bimbók, majd karácsony körül virágba is borul. A bimbók megjelenése előtt azonban szüksége van egy kis pihenőre ennek a brazíliai őserdőből származó növénynek. Ez az idő október vége felé kezdődik el, ilyenkor ajánlott 14-16 fokos, hűvös helyiségbe tenni a kaktuszt.

 Jó, ha letakarjuk egy kartondobozzal, hogy csökkentsük a fényt, így könnyebben elő lehet idézni a rügyezést. A pihenési időszakban csak 8-10 naponta kell öntözni. Ha már megjelentek a rügyek, a kaktuszt vigyük 15-20 fokos hőmérsékletbe, óvjuk a huzattól. Legyen világos helyen, de a tűző naptól is védjük. Most már öntözhetjük rendszeresen, legyen mindig nedves a földje, de ne álljon alatta a pangó víz.

 

Időnként egy kicsit permetezzük meg a leveleit szobahőmérsékletű vízzel, hiszen a dzsungelhez hasonló klímájú, minél párásabb környezetet kedveli. Amikor elkezd virágozni, nem mozgasd többé, nyugalomra van szüksége. Ha áthelyezed egy másik helyre, akkor lehet, hogy pillanatok alatt elkezdi hullatni a virágait.

 

További hasznos tanácsokat találhatsz Magyarország legnagyobb mezőgazdasági portálján, vár mindenkit szeretettel az Agrároldal.hu növénytermesztés rovata! Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Legfrissebb cikkek


Az 5 legjobb marketing stratégia, amit még biztosan nem próbáltál ki
Ha számodra nem ismeretlen egy vállalkozás marketing stratégiája, akkor tudod, hogy a bevétel növeléséhez elengedhetetlen az új ügyfelek bevonása. De, ha az utóbbi időben az eredményeid lelassultak, és nem fejlődsz olyan gyorsan, mint szeretnéd, akkor ideje kipróbálnod néhány új stratégiát. Íme az öt legjobb marketing stratégia, amelyet még biztosan nem próbáltál ki.
4 ok, amiért számodra is érdemes lehet tudományos konferenciát vagy workshopot szervezni
A tudományos konferenciák népszerűsége idejét múlt? Nem hisszük, szerintünk nagyon is megéri ilyen jellegű eseményt szervezni! Hogy miért? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az okokat!
Minden a zöldségtermesztésről

A zöldségtermesztés velünk sokkal egyszerűbb lehet, ismerd meg tippjeinket, amikkel kártevőmentes veteményesed lehet, és annyi termésed fog teremni, hogy többet biztos nem kell boltban vásárolnod  azöldséget! Minden amit tudnod kell a hatékony zöldségtermesztésről!

Építsd meg álmaid kertjét!

Te is olyan kertre vágysz, amelynek csodájára jár mindenki? Kertépítés egyszerű eszközökkel, praktikákkal, hogy végre álmaid kertjét tudhasd magadénak! Építsd ki kertedet a segítségünkkel, az oldalon számos kertépítési tippet és praktikát olvashatsz!

Így lehet egész évben szép a kerted!

Egy kertet egész évben ápolni kell, hogy az mindig tündököljön. A kertfenntartás minden apró rejtelméről olvashatsz nálunk, tanuld meg kiírtani a gyomokat a fűközül vagy  aveteményesből, és ismerd meg a helyes növényépolási munkafolyamatokat is! Kertfenntartás egész évben!

Ha már elgondolkodtál az állattartáson

Érdekes cikkek és tartalmak az állattartás és állattenyésztés területén, amit minden jelenlegi és leendő gazinak ás gazdának érdemes olvasnia. Egy állat tartása nagy felelősséggel jár, de nem kell, hogy megnehezítse a mindennapjaidat! Segítünk hogyan lehet gyerekjáték az állattartás!