Tudományos konferenci szervezése előnyei, tudományos konferenci szervezése tudnivalók, tippek, tanácsok tudományos konferenci szervezéséhez

Főoldal > 4 ok, amiért számodra is érdemes lehet tudományos konferenciát vagy workshopot szervezni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

4 ok, amiért számodra is érdemes lehet tudományos konferenciát vagy workshopot szervezni


2023/01/11
VN

A tudományos konferenciák népszerűsége idejét múlt? Nem hisszük, szerintünk nagyon is megéri ilyen jellegű eseményt szervezni! Hogy miért? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az okokat!

 Tudományos konferenci szervezésének előnyei

Miért nincsenek gyakran tudományos konferenciák?

A kutatók gyakran annyira a labormunkára és a publikálásra koncentrálnak, hogy gyakran hajlamosak megfeledkezni a sikeres karrier másik fontos aspektusáról – a szakmai hálózatépítésről! Az egyik módja annak, hogy kilépj a laborból és új kollégákkal találkozz, ha konferenciát vagy workshopot szervezel. A konferenciák általában nagyobb események, amelyek középpontjában a kutatás bemutatása áll, míg a workshopok kisebb, gyakorlati események, amelyek egy-egy készségre vagy módszerre tanítanak. 

 Mitől lesz sikeres egy konferencia?

Számos tényező járul hozzá ahhoz, hogy egy konferencia vagy workshop sikeres legyen. Szervezőként könnyen lekötődhetünk az apró részletekben, és aggódhatunk, hogy a konferencia helyszín, a vendéglátás vagy az utazás megszervezése megzavarja vagy megszakítja rendezvényét. A valóságban azonban az emberek főként azért vesznek részt konferenciákon, hogy hálózatot építsenek, ötleteket cseréljenek és szakmai fejlődésben vegyenek részt. Emiatt rendezvényének legfontosabb részlete a meghívott személyek és a bemutatott munka minősége lesz, de azért a körítés is fontos lehet. Jól ismert előadó vagy műhelyoktató kiválasztása az egyik legjobb módja annak, hogy embereket vonzzunk a rendezvényre. Amikor az emberek nagy horderejű neveket látnak, nagyobb kedvük lesz a részvételhez. Egy izgalmas és sikeres konferencia vagy műhelymunka innovatív módon megosztja a minőségi munkát. Bár választhat egy konkrét témát, sok szervező valami általánosat választ, például „feltörekvő trendek…” Ez azért van, hogy biztosítsa a papíralapú beadványok nagy számát. Ha sok beadvány közül lehet választani, megnő a jó kutatás esélye.

 

Miért érdemes konferenciát szervezni?

A konferencia vagy workshop megszervezésének ötlete eléggé elsöprőnek tűnhet. Mielőtt azonban nemet mondanál, engedd meg, hogy rávilágítsunk a konferencia megszervezésének legnagyobb előnyeire!

  • Az esemény nagyszerű módja a hálózatépítésnek, és az események megszervezésével te kerülsz a középpontba. Kapcsolatban leszel az összes előadóval, és lehetősége lesz személyesen kommunikálni velük. Ez ajtókat nyithat olyan személyes kapcsolatok kialakítására, amelyek a jövőben segítik karrieredet.
  • A rendezvényszervezés segíthet fejleszteni soft készségeidet. A kommunikáció, a csapatmunka és a szervezés mind értékes készségek, amelyek a későbbiekben profitálhatsz.
  • Te irányíthatod a napirendet. Általában szervezőként kiemelhetsz bizonyos dolgozatokat vagy feltörekvő kutatásokat. Megjeleníthetsz valakit, akinek úgy gondolod, hogy az ötletei több figyelmet érdemelnek, befolyásolhatod ezzel a vita alakulását.
  • Ha aktívan részt veszel a konferencia szervezésében, akkor a rendezvény eredményeként megjelenő záródolgozatok szerkesztésében is komoly szereped lehet. Ez növelheti publikációs teljesítményedet.
     ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Az 5 legjobb marketing stratégia, amit még biztosan nem próbáltál ki
Ha számodra nem ismeretlen egy vállalkozás marketing stratégiája, akkor tudod, hogy a bevétel növeléséhez elengedhetetlen az új ügyfelek bevonása. De, ha az utóbbi időben az eredményeid lelassultak, és nem fejlődsz olyan gyorsan, mint szeretnéd, akkor ideje kipróbálnod néhány új stratégiát. Íme az öt legjobb marketing stratégia, amelyet még biztosan nem próbáltál ki.
4 ok, amiért számodra is érdemes lehet tudományos konferenciát vagy workshopot szervezni
A tudományos konferenciák népszerűsége idejét múlt? Nem hisszük, szerintünk nagyon is megéri ilyen jellegű eseményt szervezni! Hogy miért? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az okokat!
Minden a zöldségtermesztésről

A zöldségtermesztés velünk sokkal egyszerűbb lehet, ismerd meg tippjeinket, amikkel kártevőmentes veteményesed lehet, és annyi termésed fog teremni, hogy többet biztos nem kell boltban vásárolnod  azöldséget! Minden amit tudnod kell a hatékony zöldségtermesztésről!

Építsd meg álmaid kertjét!

Te is olyan kertre vágysz, amelynek csodájára jár mindenki? Kertépítés egyszerű eszközökkel, praktikákkal, hogy végre álmaid kertjét tudhasd magadénak! Építsd ki kertedet a segítségünkkel, az oldalon számos kertépítési tippet és praktikát olvashatsz!

Így lehet egész évben szép a kerted!

Egy kertet egész évben ápolni kell, hogy az mindig tündököljön. A kertfenntartás minden apró rejtelméről olvashatsz nálunk, tanuld meg kiírtani a gyomokat a fűközül vagy  aveteményesből, és ismerd meg a helyes növényépolási munkafolyamatokat is! Kertfenntartás egész évben!

Ha már elgondolkodtál az állattartáson

Érdekes cikkek és tartalmak az állattartás és állattenyésztés területén, amit minden jelenlegi és leendő gazinak ás gazdának érdemes olvasnia. Egy állat tartása nagy felelősséggel jár, de nem kell, hogy megnehezítse a mindennapjaidat! Segítünk hogyan lehet gyerekjáték az állattartás!