Minden amit tudnod kell a megfelelő kertfenntartásról és a növényvédelemről

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Kertfenntartás

Kertfenntartás

Kertfenntartás tippek – Így lesz gyönyörű a kert egész évben


A kertfenntartást, akár egyszerűbben fogalmazva kertészkedésnek is nevezhetnénk, és ez egy olyan tevékenység, amit sokan kedvelnek, viszont az elfoglalt hétköznapjaink nem mindig teszik lehetővé, hogy elég időt tudjunk szánni a kertünk csinosgatására és az összes kerti munka ellátására. De akkor hogyan adhatjuk meg kertünk számára azt a törődést, amelyet megérdemel? Kertfenntartási tippjeinkkel Te is megtanulhatod, hogy tudsz elegendő időt szánni a kertedre. Kövesd a különböző kertfenntartással kapcsolatos tippjeinkért, mint az öntözés, a gyep karbantartása, a kártevők távoltartás, vagy gyomlálás terén. 

 

Kertfenntartás tippek – Öntözés


A kertünknek leginkább megfelelő mennyiségű vízellátásra van szüksége, ezért érdemes az erről szóló kertfenntartási tippjeinket elolvasni és megfogadni. A kertfenntartás egyik legsarkalatosabb pontja az az öntözés, viszont az öntözővíz mennyisége sok mindentől függhet, például hatással van rá az aktuális időjárás, a növényeink vízigénye, és a talaj-, valamint a levegő minősége is. Az öntözés attól is függhet, hogy növényeink mennyire vízmegtartóak, illetve, mennyire eresztik át magukon a vizet, és az ültetésüknek a helye is befolyásolja a vízhasználatunk mennyiségét. Locsolni érdemes inkább a hajnali, valamint az esti órákban, ugyanis a tűzőnap nincsen jóhatással az öntözésre, mert ilyenkor sokkal több víz párolog el és nem tud úgy hasznosulni. További öntözéssel kapcsolatos kertfenntartási tippet olvashatsz a weboldalon, tarts velünk és légy Te is büszkekert tulajdonos.

 

Kertfenntartási tippek – A gyep gondozása


Sokan úgy gondoljuk, hogy egy gyep akkor szép, ha egész nyáron tartja a friss, zöld színét, és attól tartunk, hogy megjelenek a kiszáradt sárga foltok a gyönyörű füvünk egyes helyein. A meleg időjárás könnyen előidézheti ezt a folyamatot, főleg ha 30 fok felé emelkedik hőmérséklet. Ismerd meg a gyep ápolásával kapcsolatos kertfenntartási tippjeinket, például hogyha magasra emelkedik a hőmérő higanyszála, akkor nem szabad túl rövidre nyírnia füvet, ugyanis ilyenkor nem csak a fű leveleit vágjuk, de a szárát is, amivel gyengítjük a fűszálak kondícióját és az végül könnyen kiszáradáshoz vezethet. Erre egyébként mindig oda kell figyelni, ha füvet vágunk, nem csak a nagy hőségben! Olvass még ehhez hasonló kertfenntartási tippeket az oldalon, hogy a fű egész nyáron zölden csillogjon a kertedben!

 

Kertfenntartási tippek – Gyomlálás


Hogyan tudod kiírtani a gyomokat a fű közül, esetleg hogy tudod végleg eltávolítani őket a veteményesből? A gyomlálással kapcsolatos kertfenntartási tippjeink ebben lesznek segítségedre! Mindig is tökéletes kertről álmodoztál, ahol tökéletesen zöld a fű, gyönyörű virágok borítják az egészet és egyetlen gaz sincs benne? Most megtudhatod, hogy tudod hatékonyan elvégezni a gyomírtást, csupán nézz körül weboldalunkon és tájékozódj gyomlálás téren! Tartsd fenn kerted szépségét és végezz rendszeresen gyomlálást! A gyomnövények növekedésének megakadályozásának érdekében hasznos kertfenntartási tippekkel látunk el egész évre!
 

« »

Kertfenntartás

Legfrissebb cikkek


Az 5 legjobb marketing stratégia, amit még biztosan nem próbáltál ki
Ha számodra nem ismeretlen egy vállalkozás marketing stratégiája, akkor tudod, hogy a bevétel növeléséhez elengedhetetlen az új ügyfelek bevonása. De, ha az utóbbi időben az eredményeid lelassultak, és nem fejlődsz olyan gyorsan, mint szeretnéd, akkor ideje kipróbálnod néhány új stratégiát. Íme az öt legjobb marketing stratégia, amelyet még biztosan nem próbáltál ki.
4 ok, amiért számodra is érdemes lehet tudományos konferenciát vagy workshopot szervezni
A tudományos konferenciák népszerűsége idejét múlt? Nem hisszük, szerintünk nagyon is megéri ilyen jellegű eseményt szervezni! Hogy miért? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az okokat!
Minden a zöldségtermesztésről

A zöldségtermesztés velünk sokkal egyszerűbb lehet, ismerd meg tippjeinket, amikkel kártevőmentes veteményesed lehet, és annyi termésed fog teremni, hogy többet biztos nem kell boltban vásárolnod  azöldséget! Minden amit tudnod kell a hatékony zöldségtermesztésről!

Építsd meg álmaid kertjét!

Te is olyan kertre vágysz, amelynek csodájára jár mindenki? Kertépítés egyszerű eszközökkel, praktikákkal, hogy végre álmaid kertjét tudhasd magadénak! Építsd ki kertedet a segítségünkkel, az oldalon számos kertépítési tippet és praktikát olvashatsz!

Így lehet egész évben szép a kerted!

Egy kertet egész évben ápolni kell, hogy az mindig tündököljön. A kertfenntartás minden apró rejtelméről olvashatsz nálunk, tanuld meg kiírtani a gyomokat a fűközül vagy  aveteményesből, és ismerd meg a helyes növényépolási munkafolyamatokat is! Kertfenntartás egész évben!

Ha már elgondolkodtál az állattartáson

Érdekes cikkek és tartalmak az állattartás és állattenyésztés területén, amit minden jelenlegi és leendő gazinak ás gazdának érdemes olvasnia. Egy állat tartása nagy felelősséggel jár, de nem kell, hogy megnehezítse a mindennapjaidat! Segítünk hogyan lehet gyerekjáték az állattartás!